Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας λίγα από τα μυστικά μου για πετυχημένα ντολμαδάκια γιαλαντζί!
Επειδή το αίμα τραβάει από Σμύρνη, γενικά δεν αφήνω μια συνταγή στην τύχη της! Θα βάλω λίγες πινελιές να γίνει το φαγητό λίγο πιο πικάντικό ή λίγο πιο ενδιαφέρον!
Λοιπόν ας ξεκινήσω
1. Επειδή δεν έχω πρόσβαση σε αμπέλι, αγοράζω τα φύλλα μάρκας “Μαριάννα” σε γυάλινο βάζο, που πάντα είναι τρυφερά και σχετικά μικρά.
2. Βάζω ρύζι καρολίνα (για σούπα)
3. Βάζω ελάχιστη κανέλα, ίσα στην άκρη του μικρού κουταλιού
4. Βάζω λίγο κουρκουμά, ίσα στην άκρη του μικρού κουταλιού
5. Βάζω καμιά 10αριά-12αριά ξανθές σταφίδες να γλυκάνει η γεύση
6. Όταν έχω, ρίχνω και ζουμί από μαγειρεμένο ή βρασμένο κοτόπουλο!
7. Στρώνω κάτω στον πάτο της κατσαρόλας πάντα τα φύλλα που είναι σχισμένα ή χοντρά και μεγάλα, για να μην καούν τα ντολμαδάκια.
8. Βάζω αρκετό λεμόνι, επειδή μου αρέσουν λίγο ξινούτσικα
9. Σκεπάζω με ένα πιάτο που καλύπτει σχεδον όλα τα ντολμαδάκια και βράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά
Καλή επιτυχία, ότι και αν διαλέξετε από αυτά!