Μπιφτέκια με φυστίκι Αιγίνης!
Όποιοι έχουν θαρραλέο ουρανίσκο ας τα δοκιμάσουν!
Συστατικά:
400 γρ. κιμά αρνίσιο (αν δεν θέλετε, βάζετε ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό)
200 γρ. ξερό τριμμένο ψωμί
2 καυτερές πιπερίτσες τριμμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
60 γρ. ψίχα από φιστίκια Αίγινας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με 120 γρ. γαλέτα, τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι.
2. Σε μαντεμένια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν.
3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 80 γρ. γαλέτα και τα φιστίκια.
4. Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά σε 8 μπαλίτσες. Πιέζουμε την κάθε μπαλίτσα δίνοντας οβάλ σχήμα.
5. Μοιράζουμε το μείγμα φιστικιών σε 8 μέρη και αδειάζουμε μέσα στις οβάλ μπάλες του κιμά.
6. Διπλώνουμε τη γέμιση και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
7. Ψήνουμε στο grill του φούρνου ή στα κάρβουνα για ακόμα περισσότερη νοστιμιά
πηγη gourmed.gr