“Ανώμαλα”, ξηροί καρποί με κουβερτούρα!
Υλικά
50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
90 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθέτησε τα στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και ανακάτευε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά συνέχισε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν.
Απόσυρε από τη φωτιά και άπλωσε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί. Ανακάτευε συνεχώς και μόλις λιώσει, απόσυρε από τη φωτιά. Ανακάτευε την συνεχώς μέσα στο μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης , με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Σπάστους σε μικρότερα κομμάτια, και βούτα τα στην κουβερτούρα. Τίναξε τα να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθέτησε τα πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
πηγη ediva.gr