Συνταγή καταπληκτική!
Υλικά
1 1/2 κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιμάς χοιρινός
1 γάλα εβαπορέ μικρό
3 αυγα
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά 180 γραμ
2 κ γλ γευστικό (θα το βρείτε στα μπαχαρικά, μπαίνει για ενίσχυση της γεύσης, αν δεν έχετε απλά δεν βάζετε, μπορείτε να βάλετε ένα μείγμα μπαχαρικών του εμπορίου που σας αρέσει) ή 2κ.γλ. βεγκέτα (μείγμα μπαχαρικών)
1/2 κ γλ κύμινο
1 φακελάκι μπε’Ι’κιν (2-3 κ.γλ. )
1 κύβο κνορ λιωμένο σε μισή κούπα βραστό νερό
αλατι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο των μπιφτεκιών
1 1/2 κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιμάς χοιρινός
1 γάλα εβαπορέ μικρό
3 αυγα
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά 180 γραμ
2 κ γλ γευστικό (θα το βρείτε στα μπαχαρικά, μπαίνει για ενίσχυση της γεύσης, αν δεν έχετε απλά δεν βάζετε, μπορείτε να βάλετε ένα μείγμα μπαχαρικών του εμπορίου που σας αρέσει) ή 2κ.γλ. βεγκέτα (μείγμα μπαχαρικών)
1/2 κ γλ κύμινο
1 φακελάκι μπε’Ι’κιν (2-3 κ.γλ. )
1 κύβο κνορ λιωμένο σε μισή κούπα βραστό νερό
αλατι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο των μπιφτεκιών
Εκτέλεση
βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε στο τέλος ριχνουμε και τον κύβο με το βραστό νερό και αφού ζυμώσουμε καλά τ’ αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο!!! στην συνέχεια βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βουτάμε την παλάμη μας και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας
βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε στο τέλος ριχνουμε και τον κύβο με το βραστό νερό και αφού ζυμώσουμε καλά τ’ αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο!!! στην συνέχεια βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βουτάμε την παλάμη μας και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας
ΠΡΟΣΟΧΗ τα πατάμε να γίνουν πολύ λεπτά γιατί αλλιώς θα μείνουν άψητα
καλή σας επιτυχία
Το γευστικό είναι ένα μπαχαρικό σαν αλατι και το βρίσκετε εκεί που πουλάνε μπαχαρικά!
πηγή αλίκη-giagiamairi.dimosbox, φωτο newpost