Το μπουγιουρντί (δηλ.η έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που μας έμεινε ως κατάλοιπο ως κάτι καυτερό! ) που θα δοκιμάσετε στην Έδεσσα, σε ένα ταβερνάκι δίπλα στον σταθμό των τρένων ίσως είναι το καλύτερο που έχετε φάει!
Όλη η Μακεδονία φτιάχνει και σερβίρει μπουγιουρντί σε πήλινο σκεύος με διάφορες συνταγές.
Όλη η Μακεδονία φτιάχνει και σερβίρει μπουγιουρντί σε πήλινο σκεύος με διάφορες συνταγές.
Σας δίνουμε συνταγή εδώ από Cooklos.gr, αυθεντική και όσο καυτερή πρέπει!
200γρ.φέτα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
5 φέτες πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ.ρίγανη
½ κ.γ. πιπέρι
Τρίβουμε την φέτα και την ανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Σερβίρουμε ζεστό.
φωτο sintayes.gr