Επίσης θα δοκιμάσετε στην Έδεσσα, γριβάδι στον φούρνο! Προσοχή! έχει πολλά μικρά κόκκαλα, δεν είναι κατάλληλο για παιδιά!
(ψάρι του γλυκού νερού λέγεται και κυπρίνος, που τρώγεται ή τηγανιτό ή στον φούρνο)
Επίσης όπως μας είπε η φίλη μας Χριστίνα Δου, γίνεται φανταστική σούπα!
Σας δίνουμε συνταγή στα σχόλια, “γριβάδι Μακεδονίας στον φούρνο”!
φωτο: toarkoudi.gr, tripadvisor
1 κιλο γριβαδι
1 κιλο κρεμμύδια ξερά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρέσκια ντομάτα ή τύπου κονκασέ ή 3-4 κ.σ. τοματοπολτό συμπυκνωμένο
μαϊντανός ψιλοκκομενος
μαυροπιπερο
αλατι
3-4 σκελίδες σκόρδο-προαιρετικά
κόκκινο πιπέρι -προαιρετικά
2-3 δαφνόφυλλα-προαιρετικά
1 -2 πατάτες-προαιρετικά
Καθαρίζουμε το γριβάδι, το αλατίζουμε, το χαράζουμε ελαφρώς , τοποθετούμε στις χαρακιές τις σκελίδες σκόρδου και το βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί ολόκληρο.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε περίπου ένα τέταρτο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό, το αλάτι ,το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί .
Ύστερα βάζουμε τα κρεμμύδια στο ταψί μας και με το λαδάκι που ίσως περίσσεψε περιχύνουμε το γριβάδι.
Αν θέλουμε βάζουμε και πατάτες ανάμεσα στο ταψί. Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
Καταλαβαίνουμε πως έχει ψηθεί το ψάρι όταν ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο.
***ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ