ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΑΥΗΣ
..χωρίς βούτυρο με επικάλυψη σπιτικής σοκολάτας με στέβια!
Με φαρίνα ολικής ή με νιφάδες βρώμης ή με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ
-
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 κ.γλ. μπέικιν ή 360 γρ. φαρίνα ολικής ή 3,5 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης
-
200 γρ. λάδι ( καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
-
200 γρ. αγαύη ή μέλι
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
μια «τσιμπιά» αλάτι
-
1 αυγό
-
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι , αγαύη και αυγό.
Χτυπάμε με το σύρμα ( ή απλώς με ένα πιρούνι).
Προσθέτουμε το ξύσμα, βανίλια, αλάτι και τέλος το αλεύρι που επιλέξαμε ή την βρώμη.
Με το χέρι μας απλά ανακατεύουμε και… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ !!
Έτοιμη η ζύμη μας τόσο απλά και εύκολα!
Πλάθουμε με το χέρι μας μπισκότα ή ανοίγουμε φύλλο και με κουπ κόβουμε το σχήμα που θέλουμε
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά (αν βάλαμε αλεύρι ΓΧ και βρώμη ή για 12 με 15 λεπτά αν βάλαμε φαρίνα ολικής)
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε σπιτική σοκολάτα με στέβια και να βουτήξουμε τα μισά ή μόνο από πάνω τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα.
ΠΗΓΗ diavitikigonia.gr