Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά
-
200 γρ. φαρίνα ολικής ή αλεύρι ολικής με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
-
1 αυγό και 3 ασπράδια
-
1,5 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη καρύδας ή 1/3 φλ. στέβια σε αναλογία 1:3
-
4 κ.σ. κακάο
-
1/2 κεσεδάκι ( από το γιαούρτι ) βούτυρο λιωμένο
-
1 βανίλια
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ή στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καρύδας ή την στέβια
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού , το γιαούρτι, ξύσμα, βανίλια, κακάο και τέλος ( εκτός μίξερ) τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και την φαρίνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα ..ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο!!
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας ένα μαχαιράκι μέσα που πρέπει να βγει καθαρό
Αν θέλετε από πάνω όταν βγει από το φούρνο και είναι καυτό ακουμπάτε πάνω μια σοκολάτα με στέβια 30γρ και γίνεται πιο σοκολατένιο