Σήμερα θα σας δώσουμε την απόλυτη συνταγή για μπισκότα που θα τα στολίσετε με αυγόγλασο ή ζαχαρόπαστα!
Sugar cookies (τεμάχια 45-50)
1,5 κούπα τσ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο αλλά κρύο
4 αυγά μέτρια
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. βανίλια υγρή ή 4-5 κάψουλες σκόνη
5 κούπες τσ. αλεύρι γοχ ή μαλακό
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι (όχι γεμάτο)
Με το φτερό του μίξερ χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω 1-1 τα αυγά
Μετά την βανίλια (αν βάλω υγρή)
Σε μπωλ ανακατεύω όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βανίλια αν βάλω σκόνη)
Προσοχή! Βάζω τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.
Την ζύμη την τυλίγω σε μεμβράνη και την βάζω όλη την νύχτα στο ψυγείο.
Το πρωί, την βάζω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την φέρνω 2-3 διπλώματα-ζυμώματα.
Με πλάστη την ανοίγω σε ζύμη 6-7 χιλιοστά ύψος.
Προσέξτε, αυτό να γίνει γρήγορα όσο είναι ακόμα κρύα η ζύμη (έχουμε εξηγήσει σε άλλο άρθρο γιατί).
Επίσης γρήγορα κόβουμε σε σχέδια.
Ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180-200 βαθμούς, αέρα, για 7-9′ μόνο!
φωτο: pinterest