Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Μπριζόλα χοιρινή λαιμού στο σχαροτηγανο με σπιτικό πουρέ. Υπάρχουν μερικά tips που κάνουν τη μπριζόλα αφράτη και ζουμερή. Πρέπει καταρχήν να είναι χοντροκομμένη. Αλειψα με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι, και ψυγείο για 2 ώρες. Την αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθει κοντά στη θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το ψήσιμο, για να μην σοκαριστεί το κρέας και τεντωσουν οι ίνες.
Καίμε καλά το στεγνό σχαροτηγανο και σωταρουμε να θωρακιστει αλατιζοντας.Την γυρνάμε απαλά. Δεν τρυπαμε, δεν την πιέζουμε και δεν την αλλάζουμε συνεχώς πλευρές. Χαμηλώνουμε την εστία, σκεπάζουμε να σιγοψηθει και ξαναδυναμωνουμε για να σβήσουμε με λεμόνι. Αφού αφαιρέσουμε και ρίξουμε ρίγανη, περιμένουμε 2-3 λεπτά και μετά την κόβουμε, για να μείνουν όλοι οι χυμοί μέσα στο κρέας.
Ο πουρες με αλατοπίπερο, γάλα, φρέσκο βούτυρο και γραβιέρα.
Στο σιρόπι του κλασικού χαλβά, εκτός από ξύλο κανέλας και γαρυφαλλακι, έβαλα λίγο κρόκο Κοζάνης και ελάχιστο αλάτι για να ισορροπήσει τη γλύκα της ζάχαρης. Καλό υπόλοιπο Κυριακής 🙂