Σοκολατόπιτα νηστίσιμη με χουρμάδες( και vegan!)
Για την βάση
2 φλιτζάνια (200g) Καρύδια
1 φλιτζάνι (175γρ.) χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζάνι (22g) σκόνη κακάου
Για την κρέμα:
500g κουβερτούρα ή τσιπς σοκολάτας
400ml κρέμα Καρύδας
1/2 φλιτζάνι (125g) αμυγδαλέλαιο ή βούτυρο αμυγδάλου (θα το βρείτε σε ντελικατέσεν ως Almond butter)
Για τη σαντιγύ:
Κρέμα καρυδιάς χτυπημένη
Εκτέλεση
Προσθέστε τα καρύδια, τους χουρμάδες και την σκόνη κακάου στο μούλτι μέχρι να γινει ένα σώμα το μείγμα.
Πάρτε το μείγμα και βάλτε το σε μια ταρτιέρα και πατήστε σιγά σιγά με το χέρι να απλωθεί ομοιόμορφα και στα τοιχώματα
Τοποθετήστε στην κατάψυξη
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια ή βάλτε τα τσιπς σε ένα μπωλ Τοποθετήστε το βούτυρο αμυγδάλου πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας ή τα τσιπ σοκολάτας. Αφήστε στην άκρη.
Αδειάστε την κρέμα καρύδας σε ένα μπωλ ή κατσαρολάκι και θερμάνετε το ή σε κατσαρολάκι ή στον φουρνο μικροκυμάτων.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα καρύδας πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας ή τα τσιπ σοκολάτας και το βούτυρο αμυγδάλου. Βεβαιωθείτε ότι όλη η σοκολάτα είναι καλυμμένη με την καυτή κρέμα καρύδας. Αφήστε για ένα λεπτό.
Ανακατέψτε και ρίξτε το πάνω στην βάση
Βάλτε στο ψυγείο
Χτυπήστε σαντιγύ και γαρνίρετε