Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Ο γνωστός μας σιμιγδαλένιος χαλβάς ,με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα για να συνοδευσουμε τον απογευματινό μας καφέ….
Συνταγή:
1 λάδι
2 σιμιγδάλι χοντρό
3 ζάχαρη
4 νερό
1 ξύλο κανέλας
μια φλούδα λεμονιού
Λίγα αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
Μία κουβερτουρα που λιώνω σε μπεν μαρί για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλα μια φλούδα από λεμόνι, μόλις το σιρόπι πάρει δύο τρείς βράσεις κατεβάζω από τη φωτιά..
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνω το λάδι, μόλις κάψει,σωταρω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα,αν βάλω αμύγδαλα τα σωταρω και αυτά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω λίγο λίγο το σιρόπι, προσθέτω σταφίδες ή όπως σήμερα έβαλα ψιλοκομμένα, αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα,χαμηλώνω τη φωτιά, βάζω πάλι τη κατσαρόλα στο μάτι, συνεχίζω να ανακατεύω, μέχρι το μείγμα να μαζεύετε γύρω από τη κουτάλα, αποσύρω από τη φωτιά σκεπάζω για λίγο με καθαρή πετσέτα και ύστερα βάζω το μείγμα σε φόρμα, γυρίζω ξεφορμάρω, ρίχνω και την λιωμένη κουβερτουρα…
Καλή απόλαυση…..🌼🥀🦋🌷🌸