Απίθανος σιμιγδαλένιος χαλβάς με κακάο!
Τον κάνω συχνά και είναι ονειρεμένος
υλικά
3/4 ποτηριού σπορέλαιο (με ότι ποτήρι μετρήσετε το λάδι, θα μετρήσετε όλα τα υλικά)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
1 βανίλια κάψουλα
Εκτέλεση
Βάζουμε να γινει ένα σιρόπι με ζάχαρη και νερό, αποσύρουμε μόλις βράσει
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς , μέχρι να πάρει χρώμα ωραίο
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Μετά ρίχνουμε με πολλή πολλή προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πιτσιλάει τρελά, και μπορεί να σας κάψει, οπότε αποσύρετε την κατσαρόλα σας για 1-2′ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
ξαναβάζουμε στην φωτιά, χαμηλώνουμε και ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα κατά το ανακάτεμα