Η μικρή, ζαχαρωτή λιχουδιά, που συχνά έχει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, και αποτελεί ένα από τα εμβληματικά γλυκίσματα της Κεφαλονιάς, μπορεί σήμερα να παρασκευάζεται κατά τόνους σε σύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κάποτε όμως οι παρτίδες ήταν ό,τι χώραγε το …θυμιατό του σπιτιού!
Υλικά:
250 γρ. Αμύγδαλα
¼ κ. του γλυκού σκόνη κανέλας
3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
250 γρ. ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 6 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να λιώσει. Κατόπιν ρίχνουμε την εσάνς, τα αμύγδαλα και τη κανέλα και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καραμελώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, αφού την έχουμε αλείψει λίγο με λάδι. Χωρίζουμε το μείγμα σε μικρά κομμάτια, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε λίγη ώρα οι πρώτες σας Μαντολες θα είναι γεγονός.
Συνταγή από kefaloniaview.gr