Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Είπα να σας δείξω και άλλη μια εκδοχή φύλλου που κανω για Χανιωτικη Κρεατοπιτα.. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσοτερες την ξέρετε..
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 κιλό αλευρι μαλακό
2 κ.σούπας λαδι
Λίγο αλάτι
Λίγο ξυδι
Νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
Βουτυρο λιωμενο, λαδι
Και νερό χλιαρό όσο παρει για ζύμη μαλακή
Εκτέλεση
Αφου ετοιμασω τη ζυμη, την χωρίζω σε 12μπαλακια και ανοίγω με την βοήθεια του νισεστε, 6 φυλλαρακια που έχω ανάμεσα τους βουτυρο με λαδι ,για το κατω μέρος του ταψιου και αλλά 6 για το πανω μέρος, τα αφήνω σκεπασμενα σε δυό πιατα να σταθουν για μισή ώρα
Έπειτα τα ανοίγω με τον πλαστη και νισεστε… Βάζω το πρωτο φυλλο κάτω στο λαδωμένο ταψί βάζω την γέμιση και κλείνω με το υπόλοιπο, χαραζω, λαδωνω και από πανω προσθετω σουσάμι,
Ψήνω στους 170 °αερα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ:
1κιλο ζυγούρι (μεγάλο αρνί) που το έχω βρασει και έχω βγάλει τα κόκκαλα
Μισό κιλό μυζηθρα
Ένα κομμάτι Μαλακα ( τυρομαλαμα) τριμμένο
3κ.σ στακά
Στη γέμιση άλλες κυρίες βάζουν και ψιλοκομμένο δυόσμο.. Σε μας δεν άρεσει
Αλάτι, πιπερι
Καλη επιτυχία