2 κούπες νιφάδες καρύδας βιολογική
3 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
3 κουταλιές του γλυκού γάλα καρύδας
1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)
1/8 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την 1 κούπα νιφάδες καρύδας με το λάδι καρύδας μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης), το γάλα καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και ξαναχτυπάμε.
Στο τέλος βάζουμε στο μπωλ και τη δεύτερη κούπα νιφάδες καρύδας και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας.
Δεν χρειάζεται και πολύ χάιδεμα μια και την ίδια δουλειά μπορούμε να την κάνουμε και με το χέρι μας, αν δεν θέλουμε να λερώσουμε το μίξερ.
Πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες τις καλύπτουμε με νιφάδες καρύδας, τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έτοιμες οι χιονούλες μας. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα (αν προλάβουν).
πηγή e-mama.gr