Ξεκινάμε το γαστρονομικό ταξίδι στην Λάρισα με χοιρινό στην γάστρα!
Συνταγή από lovefood.gr
1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα καρέ(όχι huge)
2 κιλά πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες (των γεμιστών) κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 ντομάτες μεγάλες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δεντρολίβανο
Φυτίνη (βούτυρο)
Μισό μπρίκι λάδι
Ζεστό νερό από τις πατάτες
Βάζουμε στη γάστρα το χοιρινό, τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει για μισή ώρα ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε χρόνο), τις πιπεριές, το βούτυρο, λάδι και τα αλατοπίπερα/μπαχαρικά.
Συνταγή από lovefood.gr
1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα καρέ(όχι huge)
2 κιλά πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες (των γεμιστών) κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 ντομάτες μεγάλες κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δεντρολίβανο
Φυτίνη (βούτυρο)
Μισό μπρίκι λάδι
Ζεστό νερό από τις πατάτες
Βάζουμε στη γάστρα το χοιρινό, τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει για μισή ώρα ξεχωριστά ώστε να κερδίσουμε χρόνο), τις πιπεριές, το βούτυρο, λάδι και τα αλατοπίπερα/μπαχαρικά.
Τέλος βάζουμε τις ντομάτες από πάνω και προσθέτουμε το ζεστό νερό που βράσαμε τις πατάτες κάτι λιγότερο από το να καλυφθούν, κλείνουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε για 1.15 h στους 200 0C πάνω κάτω φούρνο.