Χορτόπιτα της Λωξάνδρας! (με σπανάκι-πράσο)
Υλικά
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1/2 κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1/2 κιλό σέσκουλα
1 πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1/2 κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
(δείτε να είναι μαλακή η ζύμη)
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες τις οποίες τις προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά. Ετοιμάζουμε το φύλλο στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.
Πηγή: Τηλεθεατής