Αρχάριες νοικοκυρές ή νοικοκυρές που έχετε απορίες ή άντρες που θα μπείτε στην κουζίνα ενωθείτε!
Πληροφορίες για τα εξαρτήματα του μίξερ!
Το σύρμα ή το χτυπητήρι
Μοιάζει με το φουέ (αυγοδάρτη ή σύρμα) και χρησιμοποιείται για τις αντίστοιχες παρασκευές: σαντιγί, μαρέγκα, μαγιονέζα κτλ. Η δουλειά του είναι να δίνει όγκο, κι αυτό το κάνει ενσωματώνοντας αέρα στα υλικά.
Το φτερό ή αναδευτήρας Κ
Αυτό είναι το εξάρτημα που κάνει σχεδόν τα πάντα!Με αυτό χτυπάμε τις μαλακές ζύμες (κέικ, μπισκότα, σου) αλλά και κάποιες σκληρές, που δε θέλουν πολύ χτύπημα, όπως οι ζύμες για πίτες και τάρτες.
Ο γάντζος ζύμης
Είναι το εξάρτημα για την πιο βαριά δουλειά: το ζύμωμα. Όσο κι αν θέλουμε να χτυπάμε με τις γροθιές μια ζύμη, δύσκολα θα φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Φυσικά, οι γιαγιάδες μας που έστυβαν την πέτρα με τα χέρια τους, δεν το χρειάζονται…Εμείς όμως μπορούμε ακούραστα να χτυπάμε ζύμες για ψωμιά και τσουρέκια, καθώς και για φρέσκα ζυμαρικά.
madameginger.com