Επίσης δείτε μια πολύ ωραία τοπική συνταγή της Λέσβου για τον χειμώνα!
“Χριστός Γέρας”
“Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά”.
“Γιατί μπορεί ο Χριστός να λατρεύεται σε ναούς και ξωκλήσια αλλά η παραδοσιακή λεσβιακή γαστρονομία τον τιμά και ως έδεσμα δίνοντας το όνομα του σε μία αξεπέραστης γεύσης γεραγώτικη συνταγή.”
μισό κιλό μοσχάρι
μισό κιλό χοιρινό
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κυδώνι
10 κάστανα
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
ελαιόλαδο
κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε καλά τα κρεατικά σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν αφού έχουμε προσθέσει και 2 ποτήρια νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό το οποίο έχουμε αλατίσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και κατόπιν τα σουρώνουμε προσθέτοντας τα στο κρέας. Τέλος προσθέτουμε το κυδώνι σε κομμάτι και τα κάστανα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμη μία ώρα.
κείμενο lesvoskitchen.gr