Ως γνήσια, 3η γενιά, Θεσσαλονικιά, δεν γινόταν να μην σας δώσω την συνταγή για “Τυροκαυτερή” ή “χτυπητή” που την λέμε εδώ, αλλά είναι και σπεσιαλιτέ της Λέσβου! Μικρασιάτικες πινελιές!
ΥΛΙΚΑ:
½ κ. φέτα αλμυρή, τριμμένη
3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
½ φλυτζ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπεριές τριμμένες
1½ κουτ. γλυκού ξύδι
λίγο κονιάκ
λίγο πιπέρι
άνηθο
ΥΛΙΚΑ:
½ κ. φέτα αλμυρή, τριμμένη
3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
½ φλυτζ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπεριές τριμμένες
1½ κουτ. γλυκού ξύδι
λίγο κονιάκ
λίγο πιπέρι
άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε τη φέτα με το λάδι ώστε να δέσουν καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα χτυπάμε στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν σερβίρουμε.
φωτο tripadvisor
