Χταπόδι μπουρδέτο σπεσιαλιτέ Θεσπρωτίας και Ιονίων Νήσων
(συνταγή Ηλία Μαμαλάκη)
Υλικά
1 μεσαίο χταπόδι
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζ. του καφέ ξύδι
½ κουτ γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουτ γλυκού γλυκό πιπέρι
2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζ. του καφέ ξύδι
½ κουτ γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουτ γλυκού γλυκό πιπέρι
2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό βάζετε το χταπόδι ολόκληρο προσθέτετε λίγο ξύδι και το αφήνετε να ζεματιστεί.
Το αποσύρετε από τη φωτιά, βγάζετε το χταπόδι το κόβετε σε κομματάκια.
Ξαναρίχνετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα δυο είδη πιπεριού, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 2 ώρες.
Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσει το σύνολο για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό στα πιάτα.