Από την καλή μας φίλη Μαρία Νίτση
Να γλυκανουμε το νέο μήνα!!!
Γαλακτομπούρεκο!!!!
Συνταγή:
ένα πακέτο φύλλο Βηρυτού ,
μισό πακέτο βούτυρο αγελάδας,
σιρόπι: 200 γρ γλυκόζη,750 γρ ζάχαρη,350γρ νερό,μια βανίλια.βραζουμε δύο λεπτά.
Για την κρεμα: 125 γρ χονδρό σιμιγδάλι,750 γρ γάλα ,125 γρ νερό,250 γρ ζάχαρη.αφου πήξει η κρέμα,ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο ,μια βανίλια και δύο αυγά.
Το φύλλο το χωρίζουμε στη μεση, βουτυρωνουμε το μισό και το διπλώνουμε.
Βαζουμε μια κουταλιά κρέμα και διπλώνουμε.
Ψηνουμε 180 με αέρα περίπου μισή ώρα μόλις τα βγάλουμε,τα αλείφουμε με βούτυρο και σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι…ακαταμάχητη συνταγή!!