Από την καλή μας φίλη Ντίνα Τριανταφύλλου
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ. ΓΛΥΚΟ
1 κιλο δαμασκηνα
1 κιλο ζαχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερο
Λιγη γλυκοζη
Και λιγο ασβεστη ενα κουκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρουμε με ενα καρφι το κουκουτσι ,μετα τα καθαριζουμε την φλουδα και στην συνεχεια τα ριχνουμε στον ασβεστη για 2 ωρες.
Καλο ξεπλυμα αρκετα νερα και τα αφηνουμε να στραγγισουν καλα.
Βραζουμε το σιροπι νερο και ζαχαρη 5 λεπτα
και ριχνουμε τα δαμασκηνα τα οποια τα βραζουμε για λιγο και μετα τα κλεινουμε .
Την επομενη γινετε το τελειωμα δεσιμο σιροπιου γλυκοζη και λεμονη.