βασισμένη σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε μια εύκολη και σε χρόνο dt, Black Forest !
1. Αγοράζουμε 1 τριπλή συσκευασία παντεσπάνι γεύση κακάο (σιγά για 1 φορά τον χρόνο μην κάτσω να φτιάχνω παντεσπάνι και να το κόβω και να έχουμε λαχτάρες!)
2. Αγοράζουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο 500γρ (περίπου) και φυτική σαντιγύ 500γρ
3. Θέλουμε 50γρ κουβερτούρα τριμμένη, όχι τρούφα! ή σε φλούδες (εγώ πήρα και σταγόνες για την επιφάνεια)
4. Ξεκινάμε να την φτιάξουμε!
Η συνταγή που έκανα είναι φυσικά του Πετρετζίκη με κάποιες απλοποιήσεις!
Βάζω το ένα παντεσπάνι σε μεγάλη στρόγγυλη πιατέλα.
Με υπομονή βγάζω το βύσσινο από το βαζάκι και αφήνω το σιρόπι. Στο σιρόπι ρίχνω 30γρ κονιάκ. Ανακατεύω.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ μαζί με 100γρ άχνη και 2-3 βανίλιες κάψουλες. Την βάζω στο ψυγείο.
Με πινέλο βρέχω το πρώτο παντεσπάνι-βάση (Να υπολογίσετε να το “χωρίσετε” το σιρόπι σε 3 δόσεις)
Μετά βάζω το 1/3 της κουβερτούρας.
Μετά βάζω το 1/4 της σαντιγύ και επαναλαμβάνω μέχρι να βάλω το τελευταίο παντεσπάνι.
Στο στόλισμα κάνουμε ότι θέλουμε, κυρίως βάζουμε σαντιγύ, το γλυκό του κουταλιού και κουβερτούρα και πρέπει να περισσέψει και λίγη σαντιγύ για γύρω γύρω.
* όταν θα βάλετε την σαντιγύ ανάμεσα στα παντεσπάνια μην “ξακρίσετε” πολύ γιατί θα πιεστεί και θα βγεί απ’έξω ενώ θέλετε να έχει μια ωραία στρώση σαντιγύ ανάμεσα. θα την βάλετε έως 2-3 δάχτυλα πιο μέσα από το χείλος του παντεσπανιού.