Έχετε κάνει ποτέ eggnog;
Είναι ένα λικέρ με αυγό, ευκολόπιοτο και πρωτότυπο!
Το έχω κάνει 3-4 φορές!
Θα σας δώσω συνταγή για εύκολο και ακίνδυνο eggnog!
(ακίνδυνο γιατί κάποιοι μπορεί να φοβηθείτε το ωμό αυγό, σίγουρα καλό θα ήταν να αγοράσετε αυγά εμπορίου όπου η κόκκινη σφραγίδα επάνω στο αυγό θα αρχίζει με “1” ή θα χρησιμοποιήσετε αυγά από χωριό)
Υλικά
6 μεγάλα αυγά (καλής ποιότητας)
6 κούπες γάλα light
80 ml κονιάκ ή ουίσκυ
1 και 1/4 κούπα ζάχαρη
3 αμπούλες βανίλιας
λίγο μοσχοκάρυδο
Πώς γινεται
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη πολύ καλά, να διαλυθεί η ζάχαρη, με αυγογδάρτη
προσθέτουμε βανίλιες, γάλα, μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά
Με ένα θερμόμετρο κουζινας, μετράμε 70 βαθμούς και αφήνουμε 1′
Αποσύρουμε αμέσως
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε αλκοόλ και μοσχοκάρυδο!
Καλή χρονιά!