Μερικές super extra συμβουλές από τον δάσκαλό μου σεφ Τριανταφυλλόπουλο για λαχταριστό παστίτσιο!
-
- Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε πυρέξ ή ταψί, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια, στρωμένα με προσοχή και πατάμε ελαφρώς με την παλάμη να πατηθούν απαλά.και βάζουμε το σκεύος με τα υλικά για λίγα λεπτά (6-7′) στον φούρνο να γκραντιναρισθεί!
- Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε σάλτσα μορνέ (πλούσια μπεσαμέλ) τυρί τριμμένο και λίγα κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί.
- Ψήνουμε 30-40′
- Σερβίρετε την μερίδα παστίτσιου με λίγη σάλτσα ντεμιγκλάζ ντοματέ (σάλτσα που προκύπτει μετά από βράσιμο και δέσιμο διαφόρων υλικών όπως κόκκαλα, μπαχαρικά, ντομάτα, λαχανικά, κρασί) + λίγο τυρί τριμμένο για έξτρα γεύση και απόλαυση!
- Αν ανακατέψουμε τον κιμά με τα μακαρόνια και δεν τα τοποθετήσουμε τα υλικά κατά στρώματα, τότε το παστίτσιο λέγεται “αλα κρεμ”!
- Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στα μαγειρεμένα και στρωμένα στο ταψί μακαρόνια, να ρίξουμε κρέμα γάλακτος.
φωτο eirinika.gr