Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Για 3-4 μεριδες
μισό κιλο κιμα,
400 γρ μοσχαρισιο & 100 χοιρινο,
μιαμιση φετα ψωμι,την ψιχα μονο,
για το φαγητο 9-10 μεγαλα κρεμμυδια,1 ντοματα,1 κουταλακι πελτε ,μισο ποτηρακι Μοσχοφιλερο και μισο ποτηρι νερο να σιγοβρασει.Τα υπολοιπα καρυκευματα απο λιγο
Οι κεφτέδες έχουν κρεμμύδι σκόρδο ( ζεματισμενα για πιο ευπεπτα) ψίχα μουλιασμενη ελαιόλαδο αυγό τσίπουρο αλατοπιπερο πάπρικα ρίγανη μαϊντανό σόδα κύμινο μπαχαρι και γραβιέρα. Τα κρεμμύδια σβησμένα με Μοσχοφιλερο, με φρέσκια ντομάτα πελτε αλατοπίπερο πάπρικα Κρόκο Κοζάνης και φρέσκα δαφνοφυλλα. Ψησιμο για 45 λεπτά. Γίνεται πεντανόστιμο!