Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για πρώτο πιάτο ή για κυρίως, άκρως χειμωνιάτικη και χορταστική!
Υλικά
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (π.χ κιλότο ή τρανς)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-3/4 κιλά πατάτες (περίπου 3-4 μεσαίες), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1/2 ιντσών
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1-1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό ή 4-5 φρέσκο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
200 γρ τυρί κίτρινο που λιώνει
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (light αν θέλετε ή γιαούρτι στραγγιστό)
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε τον κιμά και κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, 6-8 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε πατάτες, ζωμό, γάλα, καρότα, σέλινο και καρυκεύματα. Μαγειρέψτε, σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. (Αν έχετε χύτρα ταχύτητας, θα χρειαστείτε 30′)
Ανοίγουμε την χύτρα μόλις περάσει η ώρα και βάζουμε μέτρια-χαμηλλή φωτιά με ανοιχτή την χύτρα.
Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι . Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
πηγη tasteofhome.com