Φακές υπέροχες με κολοκύθα και σπανάκι! (σε χύτρα ταχύτητας ή σε απλή κατσαρόλα)
Ακόμα μια συνταγή πλούσια, θρεπτική και χαμηλών θερμίδων
Υλικά
2 μεσαία κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας.ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
1/2 κουτ. αλεσμένο κάρδαμο (ή κακούλε!) προαιρετικά
2 φλ.τσ. κολοκύθα κίτρινη
500γρ. φακές (μουλιασμένες από βραδίς)
6 φλ.τσ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
5 φλ.τσ. σπανάκι baby ή απλό κομμένο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας.ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
1/2 κουτ. αλεσμένο κάρδαμο (ή κακούλε!) προαιρετικά
2 φλ.τσ. κολοκύθα κίτρινη
500γρ. φακές (μουλιασμένες από βραδίς)
6 φλ.τσ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
5 φλ.τσ. σπανάκι baby ή απλό κομμένο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
Τι κάνουμε
Σε μια χύτρα βάζουμε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ να μαραθούν με λίγο λάδι. Προσθέστε κόλιανδρο και κάρδαμο(κακουλέ) μαγειρέψτε 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Προσθέστε κολοκύθα, φακές, ζωμό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Κλείστε την χύτρα και μαγειρέψτε για 7-8′ . Ανοίξτε.
Ανακατέψτε μέσα το σπανάκι, το ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο!
Κλείστε την χύτρα και μαγειρέψτε για 7-8′ . Ανοίξτε.
Ανακατέψτε μέσα το σπανάκι, το ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο!
Δεν χρειάζεται άλλο μαγείρεμα.