Απίθανες ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΡΟΚΦΟΡ φούρνου, με βραστή ζύμη!
Υλικά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
4 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού (θα την βρείτε στα μπαχαρικά)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 μεγάλα αυγά
150γρ. θρυμματισμένο μπλε τυρί
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε γάλα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού και θυμάρι και βράστε.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε έντονα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ανακατευτούν όλα πολύ καλά. Επιστρέψτε στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και να απομακρυνθεί από τις πλευρές του σκεύους (σαν τον σιμιγδαλένιο χαλβά)
Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε 4 αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Η ζύμη θα “χωρίζει” με κάθε αυγό αλλά μετά πάλι όλα θα ενωθούν κανονικά. Θα πρέπει να καταλήξετε με μια κολλώδη ζύμη. Ρίχνουμε μέσα και το ροκφόρ.
Βάζετε την ζύμη κουταλιά-κουταλιά πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το τελευταίο αυγό με 1 κουταλιά της σούπας. νερό και αλείφουμε τις μπουκιές
Ψήστε για 10 λεπτά αντιστάσεις, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήστε 20 έως 25 λεπτά περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
πηγη myrecipes.com