Υλικά
2 κουταλιές της σούπας (30g) βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 ολόκληρα πράσα (περίπου 2 φλιτζάνια) κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5cm (χωρίς φλούδα)
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (6 φλιτζάνια)
3/4 φλιτζάνι (185 ml) κρέμα γαλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 ολόκληρα πράσα (περίπου 2 φλιτζάνια) κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5cm (χωρίς φλούδα)
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (6 φλιτζάνια)
3/4 φλιτζάνι (185 ml) κρέμα γαλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το πράσο και σοτάρετε για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό.
Προσθέστε πατάτες και ζωμό. αφήστε να σιγοβράσει, στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι και χαμηλώστε τη θεροκρασία, ώστε να σιγοβράζει.Ρίξτε αλάτι-πιπέρι
Σιγοβράστε για 25 λεπτά ή έως ότου η πατάτα είναι πολύ μαλακή
Προσθέστε πατάτες και ζωμό. αφήστε να σιγοβράσει, στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι και χαμηλώστε τη θεροκρασία, ώστε να σιγοβράζει.Ρίξτε αλάτι-πιπέρι
Σιγοβράστε για 25 λεπτά ή έως ότου η πατάτα είναι πολύ μαλακή
Με ένα ραβδομπλέντερ κάνετε την σούπα λεία
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε την κρέμα.
Σερβίρετε, περιχύστε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με σχοινόπρασο και κρουτόν.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε την κρέμα.
Σερβίρετε, περιχύστε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με σχοινόπρασο και κρουτόν.
πηγη recipetineats.com