Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Μαυρομάτικα φασόλια έφτιαξα σήμερα,τα οποία φάγαμε για κυρίως φαγητό…
Έπλυνα τα φασόλια,τα έριξα σε κατσαρόλα με νερό που έβραζε, μόλις πήραν δύο βράσεις τα σουρωσα, πρόσθεσα νερό από το βραστηρα, και τα έβρασα μισή ώρα με τρία τέταρτα σε χαμηλή φωτιά…Τα σουρωσα και τα έβαλα σε σαλατιερα,τους έριξα:
Λάδι, ξύδι, ( αν θέλετε και κρέμα μπαλσαμικου) αλάτι πιπέρι, ψιλοκομμένα κρεμμύδι και μαϊντανό, ένα καρότο στο τρίφτη, πιπεριά πράσινη και κόκκινη Φλωρίνης σε κύβους, ντοματίνια, ανακατεύω και σερβίρει ο καθένας στο πιάτο του…
Καλό απόγευμα 🥀🌿🥀