Από την καλή μας φίλη Αγγελική Καρναχωρίτη
Υλικά :
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα καλαμποκελαιο,
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό,
1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
2 βανίλιες,
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
4-5 μήλα σε κυβακια (στο μπωλ με τα κομμένα μήλα προσθέτουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη)
Διαδικασία :
Μ’ενα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα τοποθετούμε στο ταψάκι μας.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς Κελσίου και αφού βάλουμε το το ταψί μας χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα