Φασουλονταβάς ή φασόλια γίγαντες-ελέφαντες φούρνου!
Υλικά:
Φασόλια γίγαντες ή ελέφαντες 1 σακουλάκι
1 καρότο μεγάλο σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομματάκια
1 ντομάτα σε κομματάκια
Λάδι (2 βόλτες με το χέρι στο σκεύος) ή 1 ποτ. κρασιού
Αλάτι
Νερό
Φασόλια γίγαντες ή ελέφαντες 1 σακουλάκι
1 καρότο μεγάλο σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομματάκια
1 ντομάτα σε κομματάκια
Λάδι (2 βόλτες με το χέρι στο σκεύος) ή 1 ποτ. κρασιού
Αλάτι
Νερό
Μουσκεύω τα φασόλια για 8 ώρες.
Έχω βράσει τα φασόλια στην χύτρα για 45′. Τα ξεπλένω και τα βάζω σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτω όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω νερό να σκεπαστούν. Ψήνω σε αέρα για 1/2 ή αντιστάσεις για 45′.
Καλή όρεξη και σήμερα!
Καλή όρεξη και σήμερα!