Σπεσιαλιτέ από την Σίκινο!
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Taste & style, αφιέρωμα στα νησιά, και η συγκεκριμένη από την Σίκινο! Επειδή δεν συμπαθούμε την κάπαρη, δεν έβαλα.
Υλικά για την φάβα
1/2 σακουλάκι φάβα (250 γρ)
3-4 κούπες του νες νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
λάδι
λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερο με την φάβα. Μόλις αρχίζει να βράζει, βγάζουμε προσεκτικά τον αφρό. Βαζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, αλάτι και βράζουμε στο 5 για 40 περίπου. Μόλις βράσει, το χτυπάμε με το μπίμερ να γίνει αλοιφή.
ΠΡΟΣΟΧΗ η φάβα όσο κρυώνει, πετρώνει, σφίγγει, πρέπει να είναι νερουλή όταν σβήσουμε την φωτιά.
Υλικά για την σάλτσα
1 ντομάτα μεγάλη
1/2 κρεμμύδι
λάδι
λίγη ζάχαρη
αλάτι
προαιρετικά κάπαρη
Σε κατσαρολάκι βάζουμε λάδι-κρεμμύδι να μαραθεί και μετά όλα τα υλικά. Αφήνουμε να βράσει.