Φινλανδική μηλόπιτα!
φωτο: athensmagazine
Υλικά
3-4 μήλα, σε λεπτές φέτες
375γρ. ζύμη για τάρτα (μπορείτε να φτιάξετε και ζύμη ή να πάρετε έτοιμη)
150ml sour cream (ξινή κρέμα)
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αβγό χτυπημένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.
Ξετυλίγετε τη ζύμη, την απλώνετε σε ταψί για τάρτες και κόβετε τις άκρες που περισσεύουν.
Γεμίζετε με τα μήλα.
Ανακατεύετε τη sour cream, τη βανίλια, την κανέλα, τη μισή ζάχαρη και το αβγό. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τα μήλα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήνετε για 40-45 λεπτά έως ότου η ζύμη να είναι τραγανή και η γέμιση καλοψημένη.