Σούπα σολωμού με γάλα (ή κρέμα γάλακτος) και πατάτες, καρότα, κρεμμύδια!
Μια σπεσιαλιτέ της Φινλανδικής κουζίνας!
Μια σπεσιαλιτέ της Φινλανδικής κουζίνας!
φωτο: συνταγές της παρέας, Cookpad
Συνταγή από cookpad
3-4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
800 ml νερό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
400 γρ φιλέτο σολωμού
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
800 ml νερό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
400 γρ φιλέτο σολωμού
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
6 κουταλιές φρέσκο άνηθο
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Βράζουμε τα λαχανικά, το μπαχάρι και τη δάφνη με νερό .Αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα. Κόβουμε το σολομό κυβάκια Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τον σολωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ψάρι να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο.