Σήμερα θα σας δείξουμε πώς φτιάχνουν οι Άγγλοι τα περίφημα “FISH AND CHIPS”!
Δηλαδή μπακαλιάρο με κουρκούτι και πατάτες!
Υλικά
400 γρ φιλέτο μπακαλιάρου (κομμένα και μετά ξαλμυρισμένα όπως σας δείξαμε σε άλλο ποστ)
50γρ αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
κουρκουμά (1/3 κ.γλ.) όχι παραπάνω γιατί πικρίζει
75 ml μπύρα lager
75 ml ανθρακούχο νερό
περίπου 1 λίτρο ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για τις πατάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιες θέλετε
Πώς γίνεται
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τον κουρκουμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια ξεχωρίστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Χύστε σταδιακά την μπύρα και το νερό στο αρχικό μπολ με το αλεύρι κλπ, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να έχετε ένα λείο, χωρίς σβώλους μείγμα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ή στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο σπορέλαιο, και το ζεσταίνουμε τόσο ώστε όταν ρίχνουμε μια σταγόνα κουρκούτι να βγάζει φυσαλίδες ζωηρές και έντονες και να ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΑΝΩ!
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του φιλέτου και τα σκουπίζουμε από τα νερά. Πρώτα τα περνάμε από το μείγμα με το λίγο αλεύρι και μετά από το κουρκούτι (δηλαδή όπως σας δείξαμε κι εμείς!) Τα βυθίζουμε στο λάδι να τηγανιστούν για 3-4′. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.