Η φλαγούνα είναι το τυρόψωμο, το οποίο στα μέρη μας γίνεται με διαφορετικό τρόπο και ψήνεται στον φούρνο με ξύλα. Ακολουθήστε τον…
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι λάδι (όσο πάρει)
1/2 κιλό φέτα
1 πρέζα χοντρό αλάτι ή 2 πρέζες ψιλό (εξαρτάται πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι λάδι (όσο πάρει)
1/2 κιλό φέτα
1 πρέζα χοντρό αλάτι ή 2 πρέζες ψιλό (εξαρτάται πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τη μαγιά με το αλεύρι (νερό όσο πάρει)** και το λάδι. Αφήνουμε το μείγμα για κάμποση ώρα να φουσκώσει. Έπειτα, αφού έχουμε θρυμματίσει τη φέτα, την προσθέτουμε ζυμώνοντας για λίγο ακόμη. Ψήνουμε στους 180 για 45’ (εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο).
Ζυμώνουμε τη μαγιά με το αλεύρι (νερό όσο πάρει)** και το λάδι. Αφήνουμε το μείγμα για κάμποση ώρα να φουσκώσει. Έπειτα, αφού έχουμε θρυμματίσει τη φέτα, την προσθέτουμε ζυμώνοντας για λίγο ακόμη. Ψήνουμε στους 180 για 45’ (εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο).
**να γίνει ζύμη μαλακή