Υλικά
Για το ζυμάρι
1 κ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει να γίνει μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
1 κ. χόρτα του βουνού (λαχανίδες, κρεμμυδόφυλλο, παπαρούνες, καυκαλήθρες, σπανάκι) καθαρισμένα-πλυμένα
3 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. ρύζι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει σκληρή η ζύμη.
Ανοίγουμε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και με μια μεγάλη κούπα σχηματίζουμε δίσκους πάνω στο φύλλο.
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ζεματάμε τα χόρτα με αλάτι, πιπέρι και ρύζι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλλο και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φλαουνάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πηγή: www.lifo.gr