Κακαβιά (ψαρόσουπα) Μήλου
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα ψάρια
- 3-4 καρότα
- 4-5 πατάτες
- 2 κλαδάκια σέλινο
- 3 κρεμμύδια ξερά (κομμένα στα τέσσερα)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μεγάλη ντομάτα (κομμένη στα τέσσερα)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλυτζανάκι αστράκι (πάστα)
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα προσεκτικά, μαζί και 1-2 πατάτες, 1-2 καρότα για γαρνιτούρα. Τα υπόλοιπα τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα και το αστράκι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει η πάστα. Η σούπα πρέπει να είναι χυλωμένη.
Σημ.: Τα ψάρια σερβίρονται στην πιατέλα ξεχωριστά ή, εάν θέλουμε, τα καθαρίζουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα στη σούπα.
συνταγή της κ. Κυριακής Βελετά