Κυπριακές φλάουνες με τυρί
Υλικά για τη γέμιση
250 γραμ. Τυρί Γκούντα τριμμένο
300 γραμ. Φέτα σε μικρά κομματάκια (όχι πολύ αλμυρή)
650 γραμ. ανθότυρο σε μικρά κομματάκια
Δυόσμο ψιλοκομμένο (30 φύλλα)
Πιπέρι
2 αυγά
¼ φλ τσαγιού γάλα
250 γραμ. Τυρί Γκούντα τριμμένο
300 γραμ. Φέτα σε μικρά κομματάκια (όχι πολύ αλμυρή)
650 γραμ. ανθότυρο σε μικρά κομματάκια
Δυόσμο ψιλοκομμένο (30 φύλλα)
Πιπέρι
2 αυγά
¼ φλ τσαγιού γάλα
Υλικά για τη ζύμη
2 αυγά
1 ποτήρι νερού βούτυρο Φυτίνι
1 ποτήρι νερού Λάδι
1 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού Χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά μαχλέπι
Για το άλειμμα
Σουσάμι
Μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
1 αυγό χτυπημένο
Αλεύρι
1 ποτήρι νερού βούτυρο Φυτίνι
1 ποτήρι νερού Λάδι
1 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού Χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά μαχλέπι
Για το άλειμμα
Σουσάμι
Μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
1 αυγό χτυπημένο
Αλεύρι
Εκτέλεση :
Για τη ζύμη
Χτυπάμε τα αυγά με το μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε με το μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, το γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και το το μαχλέπι. Προσθέτουμε σταδιακά το παραπάνω μίγμα, ανακατεύαμε και βάζουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια και να παραμείνει μαλακή . Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε τα αυγά με το μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε με το μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, το γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και το το μαχλέπι. Προσθέτουμε σταδιακά το παραπάνω μίγμα, ανακατεύαμε και βάζουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια και να παραμείνει μαλακή . Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι. Για να γίνει το μείγμα ομοιογενές μπορούμε να το περάσουμε με το μπλέντερ για σούπες.
Παίρνουμε λίγη ζύμη (ίση με το μέγεθος ενός πορτοκαλιού), την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Προσθέτουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση αφήνοντας περιμετρικά κενό ενός εκατοστού. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, πάνω από το τυρί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και μαυροκούκι. Βάζουμε τη φλαούνα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 210ο με αέρα μέχρι να ροδίσουν (15 λεπτά περίπου)
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι. Για να γίνει το μείγμα ομοιογενές μπορούμε να το περάσουμε με το μπλέντερ για σούπες.
Παίρνουμε λίγη ζύμη (ίση με το μέγεθος ενός πορτοκαλιού), την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Προσθέτουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση αφήνοντας περιμετρικά κενό ενός εκατοστού. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, πάνω από το τυρί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και μαυροκούκι. Βάζουμε τη φλαούνα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 210ο με αέρα μέχρι να ροδίσουν (15 λεπτά περίπου)
πηγη nostimesyntages.wordpress.com