Κούπες Κυπριακές με κιμά!
-όπου δείτε πουργούρι είναι το πλιγούρι-
-
500γρ. πουργούρι ψιλό Lisko (πλιγούρι)
-
150γρ. κιμά χοιρινό,
-
100γρ. μαϊντανό,
-
αλάτι, πιπέρι,
-
κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
-
λάδι για τηγάνισμα.
Βάζουμε το πουργούρι με λίγο αλάτι να φουσκώσει σε νερό με αναλογία 1 προς 1.
Καβουρδίζουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
παίρνουμε λίγο πλιγούρι και το πλάθουμε σε σχήμα μακρουλό (σαν κροκέτα μακρουλή, σαν μεγάλο σουτζουκάκι)
Γεμίζουμε με κιμά κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
πηγη xrysessyntages.com