ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ FOCCACIA!
Το νόστιμο Ιταλικό ψωμί που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό
1 κ.σ. θυμάρι
1/4 κ.γλ. πιπέρι
1 φλ.τσ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/4 κ.γλ μέλι
2,5 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ.)
1/2 κ.γλ. αλάτι
Διαδικασία
Βάζουμε σε κατσαρολάκι ή τηγανάκι το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το πιπέρι να πάρουν άρωμα, ανακατεύουμε μέχρι το σκόρδο να πάρει χρώμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′
Στο μπωλ αυτό προσθέτουμε το 1/4 από το μείγμα σκόρδου και 1 φλ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι
Σε αυτό το μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε και κάνουμε μια ζύμη ζυμώνοντας 10′ με το χέρι
Σκεπάζουμε το μπωλ με μια ζεστή νωπή πετσέτα! και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35 (περίπου) βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σκόρδου
Απλώνουμε το ζυμάρι και με τα δάχτυλα κάνουμε πολλές λακκούβες. Ρίχνουμε από πάνω ότι μείγμα σκόρδου περίσσεψε και το απλώνουμε να πάει παντού, το αφήνουμε 20′ να φουσκώσει.
Ψήνουμε 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η foccacia.
πηγη inspiredtaste.net
Ενδιαφέρουσα παραλλαγή με τον αρωματισμό του λαδιού, θα τη δοκιμάσω. Αν διορθώνατε την ορθογραφία στο σωστό Focaccia ίσως είχατε περισσότερα χτυπήματα, εγώ τυχαία βρήκα τη σελίδα. Με όρο αναζήτησης Focaccia δεν εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, θα διορθωθεί άμεσα, όντως ένα τυπογραφικό λάθος δυσκολεύει στην εύρεσή της. Καλή επιτυχία!