Καταπληκτικό σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου!
Υλικά
3 φλυτζάνια ωμά και ανάλατα αμύγδαλα με την φλούδα τους
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. βανίλια
μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Διαδικασία
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο (να είναι απλωτά) για 3′ και τα γυρνάμε για άλλα 3′
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα.
Θέλουμε να γίνουν κρέμα, οπότε πού και πού σταματάμε και με μια σπάτουλα, βοηθάμε να ενσωματωθούν όποια αμύγδαλα μένουν στα τοιχώματα.
Μόλις δούμε ότι έγινε κρέμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
Στο τέλος προσθέστε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ανάλογα ποσο γλυκό το θέλετε.
πηγη inspiredtaste.net