από την καλή μας φίλη Μαρία Ν.Κίτσου
Αναλογίες : με το μάτι…
Τρόπος παρασκευής :
Έπλυνα και καθάρισα από το κοτσάνι τους, περίπου 1/2 κιλό φράουλες.
Τις άπλωσα στον πάτο μιας κατσαρόλας.
Τις ράντισα με ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Τις σκέπασμα με 400 γρμ.ζάχαρη περίπου.
Τις άφησα όλη τη νύχτα και το πρωί είχαν βγάλει τα ζουμακια τους.
Τις έβρασα για 10 λεπτακια, χωρίς να προσθέσω άλλο νερό και χωρίς να ανακατέψω. Κούνησα μόνο 2-3 φορές την κατσαρόλα.
Δεν χρειάστηκε να αφαιρέσω ούτε τον αφρό, γιατί κουνώντας την κατσαρόλα αρκετές φορές και μετά που κατέβασα το γλυκό από τη φωτιά και μέχρι να κρυώσει, ο αφρός χάθηκε.