Το φρικασέ, όπως το έκανε η μητέρα μου
Υλικά:
1 κιλό ψαχνό αρνί ( έβαλα και 1 κεφαλάκι για νοστιμιά) σε κομμάτια
1 μαρούλι μεγάλο (ή 2 μέτρια)
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ( και με 6 είναι οκ)
1/2 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Λεμόνι
2 αυγά
Λάδι
Αλάτι
Σε χύτρα με λίγο νερό βάζω τα κρεμμυδάκια να βράσουν, να φύγει η σπιρτάδα. Προσθέτω λίγο λάδι και τα αχνίζω.
Τα βγάζω με το ζουμί τους σε ένα σκεύος. Προσθέτω λίγο λάδι και θωρακίζω το αρνί να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Αλατίζω και προσθέτω νεράκι να φτάσει μέχρι τη μέση των κομματιών. Κλείνω την χύτρα για 25′.
Αφαιρώ τα κομμάτια και προσθέτω το μαρούλι, άνιθο, μαϊντανό και αφήνω να μαραθούν πάρα πολύ καλά. Αλατίζω.Θερμοκρασία 7.
Σε ένα μπολάκι βάζω μόνο κρόκους (το ασπράδι κάνει την ζημιά και κόβει το αυγολέμονο) και 1/2 ή 1 λεμόνι (τον χυμό).Χτυπάω δυνατά με πηρούνι και με την βοήθεια μιας κουτάλας, προσθέτω από το ζεστό ζουμί της χύτρας λίγο λίγο στο μπολάκι ανακατεύοντας. Ρίχνω το αυγολέμονο στην χύτρα κουνώντας να πάει παντού.Προσθέτω και τα κομμάτια του αρνιού. Έτοιμο! Καλοφάγωτο!