Μαρμαρίτες!
Το γλυκό που φτιάχνουν σε Λήμνο και Κω, την παραμονή των Φώτων!
Υλικά
4 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. νερό
1 κ.γ. σόδα ή 2 κ.γλ μπέικιν (αν δεν σας αρέσει η γεύση της σόδας)
1 φλιτζ. νερό
1 κ.γ. σόδα ή 2 κ.γλ μπέικιν (αν δεν σας αρέσει η γεύση της σόδας)
μελί ή πετιμέζι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε 8-10 κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλές πιτούλες. Ψήνουμε τις πιτούλες σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και μετά τις περιχύνουμε με μελί ή πετιμέζι.
συνταγή από yumyum.gr, φωτο limnosreport.gr