Τηνιακή φρουτάλια!(πηγή: gourmed.gr)
Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες.
8 αυγά χτυπημένα
1/2 φλυτζ. γάλα
8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, (περίπου δύο αγκινάρες)
15 τεμ. κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Κέικ με ταχίνι (νηστίσιμο)
- διανομέα σαπουνιού χαλκού στο Κέικ με ταχίνι (νηστίσιμο)
- Demy Nika στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Katerina στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
Ιστορικό
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019